kings-castle

WELKOM
BIO
AGENDA
CONTACT
FOTOBOEK
LINKS

GASTENBOEK

STAGEPLAN

                          BIO           
 
 
 

 What happens als je al jaren op zoek bent naar de ultieme 'dikbuikgitaar' en je stuit uiteindelijk op 'Big Fat Mathilda' (de Epiphone 295 ES VT met Bigsby). And you fall in love ? Dan pik je je oude liefde op voor rock 'n roll, swing, jump, jive, boogie and billy en gaat spelen.

Maaaar… alleen is maar alleen. Je krijgt nog meer kriebels en gaat op zoek naar makkers met hetzelfde bloed.  Easier said than done, maar de eerste vereiste was een upright bass, contrabas, hondehok of canoo en je kruipt door je geheugen. Hoeveel ken ik die eigenlijk ?! Bad boys die kunnen plukslappen (and who are Available....?). Voorjaar 2005 vond ik hem in de persoon van Marijn Raijmakers; gebeld, geluld, glazen gevuld, favoriete songs heen en weer en ik had een upright bassplayer. First things first !!

In the meantime bleek ik de ene na de andere song te schrijven op Big Fat Mathilda en begon erg ongeduldig te worden om een trio te vormen. What do we need ?
 Mr. Rythymean, some sticks, a floor....what the hell more ?! Verder zoeken was niet nodig, bassplayers kennen drummers and the other way around. Marinus zei : "voor mij Mart Welten" en de band was en is compleet ! Kwestie van vastbijten en nie loslaten !!!

Zowel op als van de repetitie klikte dit triootje enorm en al gauw was daar een mooi set-listje om te gaan spelen. FF een naam voor de bende verzinnen en ik koos voor het gezegde "Baas in eigen huis" or, so to speak, "King in my Castle". Deze bleek te lang, moeilijk spelbaar en telkens opnieuw uit te leggen. Korter gemaakt en sindsdien gaan we door het leven als "KINGS-CASTLE". Wij spelen een lekker moppie Rock & Roll met een mix van 80% eigen muziek en 20% van anderen.
Inmiddels zijn we zo'n 2,5 jaar hier en daar en rollen we lekker verder.

See you soon in a bar or saloon !
First of festival, singing life is a joke.......
en plots wordt 't nog gezellig ook !

1 dikke vette Rock & Roll groet and see you on stage !

was getekend : RVW
proud member of Kings-Castle    ©