kings-castle

WELKOM
BIO
AGENDA
CONTACT
FOTOBOEK
LINKS

GASTENBOEK

STAGEPLAN

Discografie S.O.A.P.


kc flyerThe naked song story of S.0.A.P.  

De titelsong van served on a platter gaat natuurlijk zoals vele songs over de liefde. Deze is een fantasie-opsomming van een ontmoeting van acht vrouwen, de één lust geen vlees, de ander is altijd nukkig, het is ook nooit goed!!!! Enfin, zo een beetje de zoektocht naar de ideale vrouw, kant en klaar served on a platter!

 

MORNING LIGHT; 

Nummertje twee stamt uit mijn tijd als kroegbaas en het begin van het vaderschap. Een tijd waar menig avondje eindigde tegen het ochtendschemer terwijl het dagelijkse leven ook doorging, mooie herinneringen ! Bad boy singing the blues na sluitingstijd en doorgaan tot het gaatje. Bring it on till the morning light!

 

YOU GAMBLE YOU LOOSE; 

Zoals in vele kroegen stond er bij ons ook een fruitkast waar vele euro's in verdwenen en sommige lieden maakte het zo bont dat ze wel geld hadden om te gokken maar de drankrekening lieten staan, als ze dan al drank bestelden...., aan de ene kant een melkoe, zo'n gokkast, aan de andere een sta in de weg. Hieruit putte ik inspiratie voor een Las Vegas story over een gambling man die heel het casino afstruint en uiteindelijk platzak met alleen zijn schoenen aan in de woestijn achterblijft. A WELL KNOWN STORY.

 

BIG FAT MATHILDA; 

De verklaring van een niemendalletje over mijn lievelingsgitaar (B.F.M.), de Epiphone ES 295, een re-issue uit de fifties destijds bespeeldt door Scotty More de gitarist van King Elvis. Ik bezing dat er een vrouw bestaat naast mijn lief uit vlees en bloed! Doch deze is puur platonisch maar betast wel haar hals, nek, body and soul en ze mag graag klagen door mijn versterker!!!!

 

THREE COOL CORONA'S; 

A rock and roll beerjerker ontstaan naar aanleiding van onze repetities die we steevast en tradioneel eindigen met een corona het liefst met een limoentje! Gek genoeg nooit van tevoren altijd erna! Six in a pack twentyfour in a box.

 

MOVING UP THE CATTLE; 

Kent u dat gevoel? Van het geleefd worden, dat alles maar draait om tijd en geld. Daar is moving up the cattle uit ontstaan, het gejaagde bestaan van het volk. Uiteindelijk af en toe maar eens genieten en stilstaan enjoy the moment!! Je komt toch terecht where you belong.               

 

WATERMELON; 

Het nummer watermelon begint steevast met de kreet "WATERMELOENEN" alsof een marktkoopman zijn waar verkoopt. Onstaan uit een accoustic liedje en uiteindelijk een soort van reclamesong in een soort swingjasje gegoten. Een beetje zomers, zand, strand, watermeloenen en rum. I'M GONNA GET YOU A WATERMELON TOO!

   

READY 4 A FIGHT; 

Een western shoot-out, oog om oog tand om tand, wel bekend in het genre, met een knipoog naar het hedendaagse. Soms moet er strijd geleverd worden in welke vorm dan ook, de overwinning zal zoet smaken want jij bent klaar om te vechten voor je leven. Misschien ietwat dramatisch maar met een kern van waarheid.

 

MISSISSIPPI BREAKDOWN; 

Uptempo Texas-shuffle over een tochtje up the big river. Een feestje op zo'n boot met een groot waterscoop met veel drank, muziek en goed volk en een dronken kapitein. Life is good, what the hell we need more?

 

HELLHOUND ON MY TRAIL; 

Inspiratie voor deze song komt vanuit mijn liefde voor Robert Johnson en Brian Setzer, en ook nog een beetje rancune tegen een persoon uit onze omgeving die altijd iets te mekkeren heeft. (Afwachten oftie het in de gaten heeft?) Ge kunt nie me iedereen dur de bocht!!!!!

 

1OOO TIMES B-4 

Alle tunes die je zo vaak voorbij hebt horen komen, daar gaat this one over. En dan vooral over de Betty's, Mary's en de zovelen voor hen.

 

PSYCHO TRAIN; 

A crazy train ride gebaseerdt op de rockabillypsycho scene, crazy riffs, stuwende treinsolo, pumping bass en een fucked-up voice. Niets meer en niets minder.

 

Zo bij deze een portie info over ons eerste album wat we met veel plezier gemaakt hebben. We hopen hiermee een tipje van de sluier opgelicht te hebben en wensen je veel plezier met het beluisteren van "S.O.A.P.".

 

Met een big hand en een vette rock and roll groet,

 

René J.P. van Wijk

proud member off KINGS CASTLE.